Pàgines

divendres, 16 de març del 2018

Arriba la 2a edició de les Jornades d'Estudi dels Instruments de la Cobla a l'Esmuc

La 1a edició de les JEIC es va organitzar a l'abril del 2015

Foto: A.S. Continuïtat
Aquest vespre s’inaugura la 2a edició de les Jornades d'Estudi dels Instruments de la Cobla (JEIC), que es portaran a terme al llarg de demà i  de dissabte vinent a l'Escola Superior de Música de Catalunya  (Esmuc).
A l’acte inaugural hi participaran el director de l'Esmuc, Josep Borràs; el president de la Confederació Sardanista de Catalunya, Joaquim Rucabado; el president de l'Associació de Cobles de Catalunya (ACC), Jordi Curós i el tenora Jordi Vilà. A continuació s'hi oferirà un concert amb la cobla de l'Esmuc, que interpretarà l'obra Rhapsody for cobla, del compositor nord-americà Kevin Kaska.
Demà  a  partir de les 9:00 del matí, els alumnes inscrits es podran acreditar i a les 10:00 h. es farà l’acte de benvinguda a l'Aula d'orquestra. A partir de les 10:15 h. es desenvoluparan les diverses classes col·lectives d'instrument, tallers i la jornada matina acabarà amb les classes magistrals per a cadascun dels instruments de la cobla. A la tarda hi haurà els assaigs agrupats per instruments per preparar el repertori del concert final, diversos tallers i l’assaig general. A les 19:30 h., a l'Aula orquestra, els alumnes d'aquesta 2a edició de les JEIC oferiran el concert final, on s'homenatjarà el flabiol, professor i compositor Jordi León.
Els professors que intervindran en aquesta jornada seran, com a flabiol i tamborí, Marcel Sabaté, professor a l'Esmuc; Bernat Castillejo, professor al Conservatori de Sabadell; Montserrat Soques, graduada de l'Esmuc i Lluc Vizentini, graduat de l'Esmuc. Com a tible, Jordi Vilaró, professor de l'Esmuc; Oriol Oller, professor al Conservatori de Palafrugell i l'Escola Municipal de Música Conrad Saló de La Bisbal d'Empodà; Francesc Gregori, professor al Conservatori d'Igualada i Antoni Martínez, graduat de l'Esmuc. A la tenora es comptarà amb Jaume Vilà, intèrpret i pedagog de la tenora; Jordi Figaró, professor de l'Esmuc i del Conservatori de Barcelona; Jordi Molina, intèrpret i compositor; Elisenda Vilarrubias, graduada de l'Esmuc; Conrad Dalmau, graduat de l'Esmuc i Magí Canyelles, graduat de l'Esmuc. Com a trompeta hi participaran Toni Gallart, professor de l'Escola Municipal de Música de Sant Andreu i Ivó Oller, professor a l'Escola Musicop Mataró. Al trombó impartirà classes Jordi Gómez, professor de l'Escola Oriol Martorell i Gabriel Mateu, professor del Conservatori de Barcelona. Com fiscorn hi haurà Jordi Estartus, professor al Conservatori de Girona; Eduard Prats, professor al Conservatori de Palafrugell i l'Escola Municipal de Música Conrad Saló de La Bisbal d’Empodà i Pep Moliner, professor de l'Esmuc. Al contrabaix es comptarà amb Joan Druguet, professor de l'Escola Municipal de Música de Centelles i Joan Serinyà, intèrpret a la cobla Bisbal Jove.
 
Pel que fa a la sessió del dissabte 24 de març serà un espai de debat i reflexió. Al matí s'hi presentaran 6 temàtiques i a la tarda s'organitzaran 2 taules rodones de debat. D'aquesta manera s'abordarà la discussió i el vessant acadèmica.
Aquestes jornades,  adreçades tant a escoles i conservatoris com a particulars, estan organitzades per l'Esmuc i l'Associació de Cobles de Catalunya, amb la col·laboració de la Confederació Sardanista de Catalunya.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada