Pàgines

dissabte, 6 de maig del 2017

ARRIBEN ELS PRIMERS APLECS DE GRAN FORMAT


Lloret i Santa Perpètua de la Mogoda celebren el seu Aplec de la Sardana,  veritables petits festivals amb actes per a tota la família avui i demà

Sitges, Figueres, L'Escala i Calella són altres grans cites del calendari més proper
Els que s’acostin avui a la ciutat vallesana a 2/4 de 8 del  vespre  podran gaudir de la ballada de sardanes que oferirà la cobla Ciutat de Terrassa a la plaça de l’església. Després, a la finalització d’un sopar popular,  el Teatre del Centre acollirà l’espectacle “Retrats d’un sentiment” amb la cobla Marinada, la colla Violetes del Bosc i l’actor Jordi Brunet.

Si preferiu la Costa Brava, un any més l’aplec de Lloret ens ofereix un reguitzell d’actes molt variat que comença aquesta nit amb  el concert - espectacle “Més Bertrana, més” amb la cobla Ciutat de Girona al Teatre de la localitat de La Selva. Una passejada per la vida i obra d’aquest personatge irrepetible, Prudenci Bertrana, amb músiques i imatges del seu temps, tot plegat recordant el 150è aniversari del seu naixement.
 
L’acte també inclou l’estrena de la sardana Cinquantejant de Xavier Forcada en motiu de la celebració de la 50ena edició de l’aplec i la presentació del disc doble “Aniversaris Lloretencs” amb sardanes que tenen Lloret com a referència i que volen representar, a banda de l’aplec, les altres commemoracions que celebren aquest any: els 90 anys d’audicions de sardanes els dissabtes d’estiu i els 25 anys de programes de sardanes a Nova Ràdio Lloret.
 
Aplec de Lloret / Font: Ajuntament de Lloret
 
Diumenge arriben els Aplecs pròpiament dits amb tres cobles al llarg de tot el dia cadascun.  Així a Santa Perpètua, en aquesta 81ena edició, les cobles Sant Jordi, Jovenívola i Marinada interpretaran la trentena de sardanes programades al Bosc de la Torre. Als paratges de Santa Cristina de la vila de Lloret podrem ballar al so de la Ciutat de Girona, la Flama de Farners i La Pral del Llobregat  en un aplec on, paral·lelament, s’han preparat un seguit d’activitats que comencen amb el dinar de germanor,  una visita guiada a l’ermita de Santa Cristina, jocs tradicionals per a totes les edats, un espectacle familiar amb Fefe i companyia, i una exhibició de les Puntaires de Lloret al llarg de tot el dia.
 
Un cap de setmana complert que,  per als més actius, es poden acabar d’emplenar amb el gran nombre d’activitats sardanistes programades per aquest cap de setmana.
Com sempre, el detall de la programació el podeu trobar a https://portalsardanista.cat/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada