Pàgines

divendres, 12 de maig del 2017

Arriba la final de La Sardana de l’Any 2016

Olesa de Montserrat es converteix en l’epicentre sardanista aquest cap de setmana amb la celebració de la Gala Final del certamen musical el dissabte i de l’Aplec de la Sardana el diumenge
 
Els guardons
 
Demà a la tarda el Teatre de la Passió d’Olesa de Montserrat serà la seu de la Final de La Sardana de l’Any. A partir de 2/4 de 5 de la tarda les cobles Sant Jordi-Ciutat de Barcelona i La Principal del Llobregat interpretaran les 10 sardanes finalistes per a tot el públic assistent que amb els seus vots sortirà escollida la guanyadora del Premi Popular 2016. També s’hi desvelarà el Premi Joventut, per a autors menors de 30 anys i el Premi de la Crítica, escollit per un jurat entre les 45 sardanes d’aquesta edició.
En la segona part de la gala s’hi podrà escoltar l’estrena de la versió per a dues cobles augmentades amb percussió i cor de la música de la Passió. Aquesta composició és de Josep Maria Roma, amb arranjaments i direcció musical de Jesús Ventura. Al concert hi participarà l’Escolania i Cor Jove de la Parròquia Santa Maria d’Olesa de Montserrat, la Coral Sant Esteve de Sant Esteve Sesrovires i els actors de la Passió d’Olesa de Montserrat. L’Esbart Olesà tancarà l’acte amb l’espectacle “Catalunya”.
 
Les sardanes finalistes són Corona de mans, de Martí Villegas; Porta-la amb tu, d’Olivier Marquès; Memòries compartides, d’Enric Ortí; Sant Pere de Casserres, de Carles Santiago; Ofrena a Tossa, d’Antoni Mas Bou; Cercant el so de la sardana, de Maria Mercè Navarro; Batuc de roure!, de Xavi Piñol; Lo pont de Balaguer, de Dani Gasulla; Els rossinyolets de l’àvia, de Lluís Pujals i Mediterràniament, de Lluís Alcalà.
 
Per finalitzar d’una manera festiva la jornada hi haurà una ballada de sardanes amb la cobla Vila d’Olesa que interpretarà 6 sardanes dedicades a la vila amfitriona de l’esdeveniment.
Aquesta és la 28a edició del concurs. Es pot consultar l’evolució de les eliminatòries, les Repesques i les Semifinals, així com les Bases a la pàgina www.lsda.cat.
 
Diumenge continuen les activitats a Olesa
Ja diumenge, la vila montserratina el seu 37è Aplec de la Sardana i la 2a Trobada d’Escoles Sardanista. En aquesta ocasió seran les cobles Sabadell, Ciutat de Cornellà i Vila d’Olesa les encarregades d’oferir el repertori triat, el que permetrà que des de les 12 del migdia i fins ben entrat el vespre, les sardanes no deixin de sonar al Parc Municipal.
 
Per segon any consecutiu, els més petits seran també protagonistes gràcies a la segona Trobada d’Escoles Sardanistes, en que els 225 alumnes participants del projecte educatiu El País a l’Escola demostraran les habilitats adquirides al llarg del curs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada