Pàgines

divendres, 3 de febrer del 2017

TRET DE SORTIDA DE L’ANY PEP VENTURA

Amb la presentació del gegant del músic figuerenc ahir van començar els actes commemoratius del bicentenari del naixement del “Pep de la tenora” a la capital de l’Alt Empordà
 

                       Gegant “En Pep de la tenora” / Font:Jordi Gallegos

Felip Vallejo 

Els  carrers per on va passejar el mestre Ventura van ser testimonis, ahir per la tarda,  de la presentació del gegant “En Pep de la Tenora” que donava el tret de sortida de l’any Pep Ventura (1817-2017). La cobla La Principal d’Olot va ser l’encarregada de fer ballar al gegant  amb l’estrena del ball del gegant “En Pep de la Tenora”, música que ha escrit expressament per l’ocasió l’autor figuerenc Ivó Jordà Álvarez. 

El gegant ha estat Construït als tallers  Ventura-Hosta de Navata , que han fet la rèplica del bust cisellat per Llorenç Cairó. La figura, de més de 3 metres d'alçada, ballarà amb els Amics dels Gegants de Figueres. 

Presentació d’una foto inèdita en el concert  ‘Tribut a Pep Ventura’
Figueres presentarà una foto inèdita del compositor en el marc del concert commemoratiu del bicentenari que es celebrarà  dissabte, a les 9 del vespre.

El Teatre Municipal el Jardí acollirà l’esdeveniment musical que s’oferirà amb la cobla-orquestra Montgrins. Un concert on hi predominaran les obres de Pep Ventura i que inclourà algunes peces inèdites. La 1a part es dedicarà a les seves sardanes i la 2a se centrarà en altres tipus de composicions, com valsos o polques i en sardanes dedicades a la figura del mestre. Seran obres d’autors com Ricard Viladesau o Enric Morera. La direcció musical del concert anirà a càrrec de Martí Camós i la presentació serà de Queralt Pedemonte.

Serà  a la mitja part   del concert quan  presentarà aquesta  segona foto  de Pep Ventura.

Explica Jaume Nonell, estudiós del món de la sardana, de cara a al bicentenari va estar buscant algun aspecte desconegut de Pep Ventura i a base de fer recerca va trobar aquesta imatge inèdita. Es tractat d’una imatge de mig cos, d’Antoni Masferrer, i devia ser presa cap als voltants de 1865. L’explicació completa del procés es pot llegir al número 300, corresponent als mesos de gener-febrer 2017 de la ‘Revista de Girona’.

Ambdós esdeveniments els organitza l’Ajuntament de Figueres, amb el Foment de la Sardana Pep Ventura de Figueres, i amb el suport de la Confederació Sardanista de Catalunya, en el marc del bicentenari de Pep Ventura i com a prèvia a Figueres, Capital de la Sardana 2017.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada