Pàgines

dissabte, 11 de febrer del 2017

L’APLEC INTERNACIONAL JA TE CARTELL

La colla sardanista Xàldiga i la Cobla que Volta al Món seran els encarregats de portar  la música i la dansa de la sardana al festival itinerant de cultura popular catalana

Els dies 30 de juny, 1 i 2 de juliol la ciutat d’Ostrava acollirà la 30ena edició emmarcat dins el prestigiós “The Festival in the Streets”

 


Adifolk i la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya van presentar ahir el 30è Aplec Internacional 2017 · Ostrava (República Txeca), amb l'assistència de la representació institucional de la ciutat d'Ostrava.

A l’acte  celebrat al Palau Moja de Barcelona, es va donar a conèixer el nou model de l’Aplec Internacional,  així com el logotip d’aquesta 30ena edició, el programa previst i els grups que han estat seleccionats per representar la cultura popular catalana a la ciutat txeca. Els representants d’Ostrava desplaçats  fins a Barcelona, van mostrar l’ interès que té la ciutat per acollir l’Aplec Internacional en el marc del festival més important que celebren anualment: “The Festival in the Streets” que es va iniciar pels carrers del cor de la ciutat d’Ostrava com a complement del gran festival  de world music “Colours of Ostrava”.

Actualment  “The Festival in the Streets” és un festival independent, amb una durada de dos dies sencers en què el centre d’Ostrava es transforma en una gran festa amb una àmplia gamma d'activitats diferents, com concerts d'artistes txecs o internacionals, teatre de carrer, tallers, concursos, esports i jocs.
L’afluència de públic és al voltant dels 30-40 mil visitants, provinents de tota la República Txeca, fet que el converteix en un dels festivals més grans del país.

Aquest any el festival acull el 30è Aplec Internacional i es durà a terme a la plaça principal d'Ostrava, al parc del "Prat Negre" i al Castell, el divendres 30 de juny i el dissabte 1 de juliol.

Ostrava organitza cada estiu un multitudinari festival de world music: el " Festival of Colours", el qual ve precedit per un festival d'arts de carrer. Les dues Universitats d’Ostrava oferiran un seguit d’esdeveniments científics i esportius, i les institucions culturals de la ciutat, com la Galeria de Belles Arts i el Museu de la Ciutat d’Ostrava, inclouran els seus actes al programa del festival.

Aquest tipus de manifestacions, world music i arts de carrer, en els quals la cultura popular s'integra totalment, és el futur pròxim de l'Aplec Internacional.

Imatge de la ciutat d'Ostrava
Podeu veure tota la programació i els grups participants a www.adifolk,cat
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada