Pàgines

divendres, 20 de gener del 2017

El so de la cobla Ciutat de Girona il.lustra musicalment l'espectacle que inaugura l'any Bertrana

Enguany es commemora el 150è aniversari del naixement de Prudenci Bertrana i el 125è del de la seva filla Aurora
 
Músics, actriu i direcció de l'espectacle / Font: Ràdio Tordera
 
 
Exposicions, l’estrena d’un film que adapta la novel·la Josafat i un congrés acadèmic són només algunes de les activitats que ja hi ha previstes per descobrir, al llarg d’aquest any, la vida i l’obra dels dos autors cabdals de les lletres catalanes, Prudenci i Aurora Bertrana.
 
Tordera va ser ahir l’inici de l’ any Bertrana amb un espectacle literari-musical titulat “Més Bertrana, més!”, durant poc més d’una hora es va combinar la música en directe de la Cobla Ciutat de Girona i la projecció d’imatges inèdites amb la lectura dramatitzada, a càrrec de l’actriu Anna Farriol, de textos de Prudenci i d’Aurora Bertrana, filla de l’autor. El guió i  la recerca històrica i literària de l’acte va ser a càrrec del torderenc  Xavier Sanjuan.
El regidor de Cultura, Josep Llorens destacava la qualitat de l’acte que dona el tret de sortida a l’any Bertrana arreu de Catalunya.
 
El guió de l’espectacle (Xavier Masjuan) s’inspira en fragments de l’obra de Prudenci Bertrana i  textos extrets de la biografia escrita per la seva filla Aurora. Jesús Ventura, director de la Cobla Ciutat de Girona i autor musical de l’espectacle, hi ha introduït sardanes molt vinculades amb el novel·lista. Destaca, en aquest sentit, la cobla Alegroia, dedicada a Bertrana pel reputat compositor Cassià Casademont.

Paral·lelament, la
Fundació Prudenci Bertrana vetlla per difondre el llegat de l’escriptor torderenc i organitzar els Premis Prudenci Bertrana de novel·la, que enguany commemora el 50è certamen.

Seguint aquest
enllaç, podeu informar-vos de totes les activitats previstes en l’Any Bertrana.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada